Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаха мъж за хулиганство в Перник

Снимка: Елена Тамакярска

35-годишен перничанин е задържан за хулиганство. В рамките на 10-15 минути през изминалата нощ той нанесъл побой на няколко човека и увредил два автомобила, съобщават от полицията. Мъжът отказал тестове за алкохол и наркотици, но дал кръвна проба за химично изследване.

Около 30 минути след полунощ 35-годишният мъж спрял с автомобила си на пешеходна пътека в центъра на Перник и без причина нанесъл удари с юмрук на 21-годишен младеж. Потегляйки, на около 20 метра напред спрял и влязъл в конфликт с друг случаен минувач. В района на съдебната палата изритал вратата на лек автомобил, ползван като такси и отправил закани и заплахи на водача му. След това потеглил с мръсна газ към кв. "Дараците". На кръстовището на улиците "Средец" и "Отец Паисий" нанесъл побой на друг случаен минувач, а малко по-късно, на ул. "Стара планина" блъскал многократно отзад лек автомобил, като му причинил материални щети. 

След подадени сигнали са предприети заградителни и оперативно-издирвателни действия, в резултат на които познатият на полицията мъж е задържан, а автомобилът му иззет. Наложена му е 24-часова полицейска мярка. 

Мъжът е привлечен като обвиняем и ще отговаря за три деяния, съобщи областната полиция. 

По първоначални данни, пострадали от действията на мъжа са 10 човека и два автомобила. След проведените активни действия по разследването от служители на Първо районно управление под ръководството на Районна прокуратура-Перник, 35-годишният мъж е привлечен като обвиняем за три деяния: за притежаване на наркотични вещества, по който случай е бил задържан на 2 юни, както и за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди и за хулиганство, извършено при управление на моторно превозно средство за вчерашните му действия в центъра на Перник

Задържан е за срок до 72 часа. С прокурорско постановление ще му се иска постоянен арест.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Фестивал на училищните оркестри в Банско

Фанфарни и духови ученически оркестри ще огласят Банско и ще върнат в града безгрижния дух на ученическите години. От днес до 7 юли започва Фестивал на училищните оркестри "Ваканция, ура". Фестивалът е парад-концерт на училищни оркестри от България с техни програми и няма конкурсен характер. Фестивалът се организира от Асоциация..

публикувано на 04.07.24 в 20:57

Ден на отворените врати в ОДМВР-Перник

Ученици от Девето средно училище в Перник гостуваха в ОДМВР в проведения днес Ден на отворените врати. Инициативата бе посветена на Професионалния празник на служителите от МВР- 5 юли. На децата бе обяснено как работи тел.112, как трябва да подават сигнали при необходимост и че тази система не бива да се използва злонамерено. В кабинета на директора..

публикувано на 04.07.24 в 17:21

Районна прокуратура - Перник разследва противозаконно превозване на 35 мигранти

Районна прокуратура - Перник ръководи действия по разследване на противозаконно превозване на 35 мигранти през територията на страната, съобщиха от държавното обвинение. В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства за виновността на две лица от гр. Дупница.  На 30 юни в района на брезнишкото село Красава те подпомагали 35..

публикувано на 04.07.24 в 17:18

Детските групи от село Баня се окичиха с много награди от участие във фолклорен фестивал

Детската вокална група, детската тамбурашка група и танцов състав - малка и средна група, взеха участие на фестивала в село Дрен, който се проведе на 29 юни. Детската вокална група ,,Пиринска фантазия" и Детска тамбурашка група бяха удостоени с голямата награда – „Награда на журито“. За високи художествени постижения в областта на любителското..

публикувано на 04.07.24 в 16:16

Незаконен риболов в местността Чокльово блато

Незаконен улов на езерен рак и риба в защитена местност Чокльово блато е установен при съвместна проверка на РИОСВ – София и Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури – Перник, съобщиха от екоинспекцията. От водата на Чокльово блато са извадени 428 кошове за раци. Освободени са около 180 кг. езерни раци, блатна пъстърва, риба от вида костур и..

публикувано на 04.07.24 в 14:54

Откриват детска библиотека в кюстендилското село Ръждавица

Детски отдел към библиотеката на Народно читалище "Светлина " в село Раждавица, община Кюстендил, ще бъде открит утре - 5 юли. Създаването на детския отдел се случва с дарения на средства и книги от нейни ученици и дарители. Библиотеката ще се помещава в доскорошен кабинет, който е преустроен и ремонтиран. "Купени са нови мебели и са приютени хиляди..

публикувано на 04.07.24 в 14:29

Областната дирекция на МВР в Кюстендил отбеляза професионалния си празник

Областната дирекция на МВР в Кюстендил отбеляза професионалния си празник с тържествено събрание, посветено на 145-ата годишнина от създаването на Министерството на вътрешните работи. Общо 104 служители на дирекцията получиха награди за постигнати професионални резултати. Сред гостите на церемонията бяха председателят на Общинския съвет – Кюстендил..

публикувано на 04.07.24 в 14:27