Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Събуди деня" с Мария Благоева

Слушайте на 26 юни от 07 до 11 часа

В село Добри лаки прожектираха филм за 96-годишната баба Мита и нейната дарба от Господ. Разговор с кмета Васил Митрев.

Фестивал на традиционните танци отново ще разиграе Разлог. Интервю с Красимир Герчев, кмет.

Какви знания и умения усвояват децата в школите към ЦЛТР в Благоевград? Разказват Веселинка Боянова и Стоян Веселински, ръководители.

26 юни е Международен ден за борба с наркоманиите. Как ще бъде отбелязан в Благоевград, питаме Магдалена Рахова от ОбСНВ.

Нашествие на марокански скакалци в Петричко. Разговор на Лалка Радкова със Станислав Станков, кмет на село Генерал Тодоров и с Пламен Солачки, експерт в ОБДХ.

Бездомните кучета – има ли трайно, хуманно и ефективно решение на проблема? Гост в студиото Ирена Везенкова, управител на общинския приют в Благоевград.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

„Сюжети от деня“ с Мариана Попова

Протестна подписка в Падеш срещу разширяването на Дома за възрастни хора с деменция. Отбелязваме Световния ден на музиката с директора на Камерна опера – Благоевград, Лина Ангелова. Изложба ,,Младежите на България в Европейското семейство’’- репортаж. Откриване на фотоизложба на доц. Петър Абаджиев по случай 1 октомври -..

публикувано на 01.10.24 в 08:30

"Събуди деня" с Мария Благоева

Празник на брежанския кестен. За вкусното събитие разговаряме с Румяна Панова, организатор. Инвестициите в Благоевград – мисия за оптимисти. Гост в студиото Васил Новоселски, предприемач. „Капачки за бъдеще“ в Гоце Делчев с есенна кампания. Интервю с Габриела Граматикова, доброволец. Да изкачиш връх Атон – за дългия път към..

публикувано на 01.10.24 в 04:00

"По първи петли“ с Агнес Манова

Глаголицата да влезе при децата в училища, детски градини и читалища е инициатива набираща подкрепа на педагога Татяна Атанасова. В помощ на изкуството и на творците в неравностойно положение ще бъде второто издание на фестивала „Силата на човешкия дух“, който се организира от социално предприятие „Направено с любов“ в Перник. Разговор с..

публикувано на 01.10.24 в 02:00

"Сюжети от деня" с Агнес Манова

В рубриката „Трудова борса“ свободните работни места на територията на общините Благоевград и Симитли, както и актуалните програми за безработни и неактивни лица ще представи Мая Ризова, гл. експерт в Дирекция „Бюро по труда“ в Благоевград. Стереотипи и предизвикателства при търсенето на работа, когато възрастта е „50 +“. С какво помага..

публикувано на 30.09.24 в 08:30

„Идеи, интереси, бизнес“ с Бойка Браткова

Бизнесът в туризма и перспективите пред младите специалисти – ще разговаряме с проф. Мария Станкова от Стопанския факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“. За предприемачеството и премерения риск ще чуем мнението на един млад предприемач – Божидара Кузманова от Кресна. А как фолклорът дава възможност за професионално развитие – това ще попитаме..

публикувано на 30.09.24 в 08:15

"Събуди деня" с Биляна Славчева

Каква стопанската година изпращат за кюстендилските земеделски производители? Репортаж. „Живей на чисто“ Пред какви предизвикателства са изправени общините при изчисляване на такса смет, според промените в Закона за управление на отпадъците? Силвия Георгиева, председател на Националното сдружение на общините. Разделното..

публикувано на 30.09.24 в 04:00

"На отворен прозорец“ с Росинка Проданова

Актуална информация, прогноза на синоптиците, пътна обстановка. Бъдете милосърдни!  – отец Светослав Кючуков във  втората  Неделя след неделята подир Въздвижение. Коста Цонев за романа и ролята си на Дон Кихот – архивен фонд на БНР по повод 477 години от рождението на Мигел де Сервантес. ПРЕМИНИ НА ЗЕЛЕНО: Определят..

публикувано на 29.09.24 в 06:00