Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Събуди деня" с Давид Калпачки

Слушайте на 16 юли от 07.00 до 11.00 часа

Защо от ПП-ДБ поискаха среща при президента преди да получат втория мандат за съставяне на кабинет и какъв е резултатът от разговорите? Актуалната политическа ситуация ще коментираме с политолога Константин Праматаров.

Покушението срещу Доналд Тръмп - евентуалните мотиви, отзвукът и влиянието върху кампанията и предстоящите президентски избори - анализ на Петър Кичашки, директор на Института за модерна политика.

Горещините от последните дни - правило или изключение: какви са метеорологичните тенденции в Югозапада и страната - разговор с еколога Андрей Ковачев.

“Моето българско лято” - поредица от ученически работилници, които повеждат децата на българите в чужбина към едни от най-хубавите места в България.

Изложбата “Железопътната линия София - Кюстендил - Скопие. Вековният стремеж за една идея” ще бъде открита в Кюстендил по повод 115 години от откриването на жп линията до града - разговор с доц. Ангел Джонев, автор на изложбата.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Сюжети от деня" с Иван Лазов

„С ОГЪНЯ ШЕГА НЕ БИВА“ – Пожарите в Благоевградска област през лятото – комирас Валентин Василев – директор на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. Какви оправдания намират политиците за евентуалния си неуспех на предстоящите избори още сега? Разговор с политолога Даниел Стефанов. Изградено бе скоростно..

публикувано на 23.08.24 в 08:30

"Събуди деня" с Давид Калпачки

Настоящият служебен премиер Димитър Главчев ще остане на поста. Това е решението на президента Румен Радев - темата ще коментираме с политолога доц. Иво Инджов. Конституционните асекти на политическите събития през седмицата ще дискутираме с доц. Наталия Киселова, преподавател по Конституционно право. Политическата криза:..

публикувано на 23.08.24 в 04:00

"Сюжети от деня" с Ваня Бахчиванова

Разложкото село Бачево се подготвя за второто издание на „Бачево празнува“. Каква ще бъде програмата тази година ни разказва един от организаторите Ивайло Стоянчев. В Световния ден на фолклора ще се срещнем с Фондация „Българските корени“, която готви да издаде уникален по рода си албум с повече от 150 снимки на традиционни български..

публикувано на 22.08.24 в 08:30

"Събуди деня" с Бойка Браткова

Единственото куче в България  от  японската порода „Тоса” живее в Благоевград. Как се е озовало в областния център на Пиринска Македония ни разказва неговият стопанин, Славейко Милев. За професията на фризьора и за предизвикателствата през изминалите 30 години в професионален план ще ни каже благоевградската фризьорка Николина Топурска...

публикувано на 22.08.24 в 04:00

"Сюжети от деня" с Мариана Попова

За нарушенията в района на Седемте рилски езера през последните дни, разговор с директора на НП “Рила“, Красимир Андонов. Наближава крайният срок за набиране на проектни предложения за финансиране на местни инициативи - Траяна Симова, младши експерт „Проекти и програми“ към община Сандански. В Благоевград се провежда..

публикувано на 21.08.24 в 08:25

"Събуди деня" с Давид Калпачки

Изборите се отлагат: Какво следва след отказа на президента Радев да подпише указа за служебен кабинет? Защо залогът за политическа стабилност се оказа министъра на вътрешните работи? Конституционните, правните и политическите аспекти на темата ще   дискутираме с Петър Кичашки, доктор по Конституционно право; адвокат Петър Славов, бивш..

публикувано на 21.08.24 в 04:00

"Сюжети от деня" с Иван Лазов

За управлението на страната преди седмите поредни избори за Народно събрание – разговор с политолозите Борислав Ангелов и Ивайло Илиев. Възможно ли е сега да направим прогноза за предстоящите избори? – Мнението на проф.д-р Марин Русев. Идеите за повишаване сигурността в община Дупница – разговор с кмета на общината д-р Първан..

публикувано на 20.08.24 в 08:30