Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Събор “Илинден” 2024

Снимка: архив

Туристическо дружество “Вихрен” гр. Банско, със съдействието на Община Банско и НЧ “Никола Вапцаров-1894 г. ”, организира събор “ Илинден”, посветен на 121 години от Илинденско - Преображенското въстание.
Събитието ще се състои на 4 август (неделя), от 10:30 ч., на пикник - “Мрътва́ поле́на” (м. Чалин валог) със специалното участие на самодейни състави към НЧ “Никола Вапцаров -1894 г". Официално начало е от 12:00 ч.

По публикацията работи: Весела Сукалинска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Ръст на делата за държане на наркотици в Кюстендилско

Общо 33 дела за придобиване и държане на наркотични вещества са били образувани в Районния съд в Кюстендил от началото на годината. Осъдените по тях са общо 24, от които осем са получили ефективни наказания "лишаване от свобода". С условни присъди са наказани шестима, а девет обвиняеми са с наложени глоби. Сред осъдените е и малолетна, която..

публикувано на 28.08.24 в 09:58

КЕВР обсъжда поевтиняване на природния газ за септември

Комисията за енергийно и водно регулиране ще обсъди днес предложеното от "Булгаргаз" поевтиняване с близо 2% на природния газ за септември. В заявлението си до КЕВР дружеството е предложило за утвърждаване цена от 59,54 лева за мегаватчас - без такси и налози. От "Булгаргаз" са посочили, че през следващия месец ще използват количества, доставяни по..

публикувано на 28.08.24 в 09:30

Проект: 1077 лева минимална заплата от Нова година

От 1 януари идната година минималната заплата за страната ще бъде 1077 лева вместо досегашните 933 лева.  Това предвижда проект на правителствено постановление, публикуван за обществено обсъждане.  Новият размер е определен съгласно разпоредбите на Кодекса на труда и е 50 процента от средната заплата за период от 12 месеца.  По закон новата минимална..

публикувано на 28.08.24 в 09:27

В община Земен вече има работеща аптека

Община Земен отново има аптека. След 8-годишно прекъсване, местните жители вече ще могат да купуват лекарства на място, вместо да пътуват до съседни градове. Поради довършване на административно-технически дейности до средата на септември аптеката ще работи по предварително обявен график, а след 15 септември- на пълен работен ден и с рецепти по..

публикувано на 28.08.24 в 09:20

Удължават ремонта на топлопроводна магистрала ”Север” в Перник

С 10 дни се удължава плановият ремонт на топлопроводна магистрала ”Север” в Перник, съобщиха от местната „Топлофикация”. Вместо до 31 август, както първоначално бе обявено, живущите в част от кварталите „Изток” и „Мошино” няма да имат топла вода до 10 септември. Непредвидени в хода на ремонта дейности са причината за удължаването на срока, съобщават от..

публикувано на 28.08.24 в 09:16
Източните Родопи

Облачно време с превалявания

На 28 август въздушната маса над страната ще остане неустойчива. Още преди обяд над Източна България, а около и след обяд над по-голямата част от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Има условия и за градушки. Максималните температури..

публикувано на 28.08.24 в 06:58

Без такса за предоставяне на контейнер за строителни отпадъци 

Без такса за предоставяне на контейнер за строителни отпадъци и извозването им за физически лица от октомври т.г. Това предлага кметът на Благоевград – Методи Байкушев.  Днес предложението за отпадане на таксата от 54 лв. за контейнер и извозване от ОП „Чистота - Благоевград“ за домакинствата на територията на общината е публикувано за обществено..

публикувано на 27.08.24 в 18:23