Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МЗ: Земеделците в засегнатите от пожарите райони да подадат заявление в ДФЗ

Автор:
Снимка: архив

Земеделските стопани в засегнатите от пожарите райони на страната, където е обявено бедствено положение, трябва да подадат специално заявление в областните дирекции на Държавен фонд "Земеделие", съобщават от земеделското министерство.

Заявлението е нужно, за да няма проблеми при изплащането на субсидиите за обработваеми площи и за животните.

То трябва да съдържа информация за настъпването на форсмажорните обстоятелства и да бъде подадено в срок до 15 работни дни от датата на прекратяване на събитията, довели до обявяване на бедствено положение.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Криминално проявен е задържан за закана за убийство на майка и дъщеря

Криминално проявен 17-годишен младеж от Перник е задържан за закана за убийство, съобщиха от ОДМВР. Тийнейджърът е в ареста след сигнал от 49- годишна перничанка. По данни на жената той счупил стъклопакет в жилището й и се заканил да убие нея и непълнолетната й дъщеря.  Причините за случилото се са в процес на установяване. Тийнейджърът е задържан..

публикувано на 30.08.24 в 15:07

Разглеждат концепции за подобряване на инфраструктурата в ПН „Рила“

С цел подобряване на инфраструктура на посетителския център – Паничище и комплекс „Саръгьол“ в Национален парк  „Рила“, в Благоевград се събраха всички заинтересовани страни, за да разгледат концепциите за устойчиво развитие, да обсъдят проблемите и да  дискутират нови предложения. „Надяваме се да започнем да реализираме мерките и дейностите..

публикувано на 30.08.24 в 12:44

На сесия в Благоевград: Увеличени заплати на съветниците и наградени огнеборци

Благоевградските общински съветници гласуваха увеличение на заплатите си на 1500 лева. Това стана на редовното заседание на Общински съвет в Благоевград. На него бяха удостоени с отличия пожарникари, горски, военни и доброволци за битката им с пожарите. Oт 1300 на 1500 лева вдигнаха заплатите си общинските съветници. Естествено при тази точка..

публикувано на 30.08.24 в 12:32

Екатерина Захариева и Юлиан Попов са българските кандидати за еврокомисари

Екатерина Захариева и Юлиан Попов са българските кандидатури за роден еврокомисар, съобщават от пресцентъра на Министерския съвет. Кандидатурите на двамата трябва да бъдат представени още днес пред шефката на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен от служебния премиер Димитър Главчев. Захариева бе външен министър в третия кабинет на Бойко Борисов, а и бе..

публикувано на 30.08.24 в 12:26

Потвърден е четвърти случай на западнонилска треска в България

Потвърден е четвърти случай на западнонилска треска в България. Той е установен при пациент в София, обяви пред Bulgaria ON AIR директорът на Националния център по заразни и паразитни болести (НЦЗПБ) проф. Ива Христова. Двама пациенти вече починаха след усложнения от заразата, а мъж в Хасково се лекува в лечебно заведение. Двама души са починали от..

публикувано на 30.08.24 в 12:20

Наказания за шофиране след употреба на алкохол и наркотици

Наказания „лишаване от свобода“ за срок от 9 месеца, „глоба“ в размер на 250 лв. и „лишаване от право да управлява МПС“ за срок от 18 месеца, определи Районен съд – Дупница, по отношение на обвиняем, който се призна за виновен в управление на МПС след употреба на алкохол, след като е бил осъден за същото престъпление през 2020 година. Съдът одобри..

публикувано на 30.08.24 в 09:54

Огнеборци и горски правят оглед в района на пожара под Черни връх

Екипи на пожарната и Горско стопанство - Дупница ще направят днес оглед в района на пожара под Черни връх в Рила, за да се установи  дали все още има огнища и саморазгарял се огън по терена. Гасенето на пожара, който възникна миналия четвъртък на 2 300 м. надморска височина в местността Байрямица над село Бистрица, продължи 8 дни. Обхвана над 60..

публикувано на 30.08.24 в 09:39