Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът Главчев пътува за Воден

Димитър Главчев
Снимка: БТА

Министър-председателят Димитър Главчев пътува за Воден. Премиерът ще провери на място изпълнението на поетия от мобилните оператори ангажимент да  осигурят клетка, която да обезпечи комуникацията в селото. В четвъртък министър-председателят Главчев разпореди на министъра на транспорта Георги Гвоздейков да предприеме мерки по проблема. Вчера вечерта транспортният министър докладва на премиера, че клетката в района на село Воден е монтирана и работи.Във Воден премиерът Главчев ще провери и доставката на контейнерите, пригодени за живеене, които могат да бъдат използвани при необходимост. Министър-председателят ще разговаря и с екипите от турска страна, които участват в гасенето на пожарите.


По публикацията работи: Спаска Зашева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Събраха над 13 200 лева на благотворителен концерт в Брезник

13 293   лева са събрани на благотворителния концерт в град Брезник в подкрепа на деца, загубили родителите си. Сумата е разпределена между 11 деца, като всяко от тях е получило по 1208 лева, каза Бистра Кръстева, която е сред инициаторите на благотворителната кауза. Концертът  се състоя в навечерието на първия учебен ден в големия салон на читалището..

публикувано на 17.09.24 в 11:38

Кюстендилски гласоподаватели няма да гласуват в квартала си

Около 4000 гласоподаватели от ромския кв. "Изток" отново ще гласуват в смесени секции в града, не в квартала си, след като административният съд  отхвърли подадена жалба срещу заповедта на кмета Огнян Атанасов и областния управител инж. Александър Пандурски за разположението на избирателните секции. В жалбата се настоява 6-те изборни секции в ромския..

публикувано на 17.09.24 в 11:36

Благоевградчани почетоха Вяра, Надежда, Любов и тяхната майка София

На 17 септември почитаме паметта на светите мъченици Вяра, Надежда, Любов и на тяхната майка София. На този ден се прекланяме пред вярата, надеждата, любовта и мъдростта - добродетелите, които ни правят хора и ни крепят в трудни моменти. Десетки миряни събра благоевградската черква „Въведение Богородично“ на празника. „Вярата, надежда и..

публикувано на 17.09.24 в 10:30

50 години град Кочериново

Очаква се богата програма за 50-годишния юбилей на град Кочериново, която ще продължи два дни - 20-ти и 21-ви септември. На 20-ти септември децата от детска градина "Ален мак" Кочериново, Фолклорна група "Кочерински славей" с ръководител Стойка Германова към НЧ "Пробуда" гр. Кочериново ще поднесат много изненади. Ивана и Иван Дякови също са..

публикувано на 17.09.24 в 09:41

С тържествена церемония ще открият новата академична година в ЮЗУ

На 24 септември 2024 г. (вторник) официално ще бъде открита новата академична година в Югозападния университет „Неофит Рилски“. Тържеството ще се състои от 10:00 часа пред Учебен корпус № 1. Преди началото на церемонията – в 9:50 часа, ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметника на Неофит Рилски. Ректорът на университета проф. д-р Николай..

публикувано на 17.09.24 в 09:28

НС ще обсъди отлагане на новата такса "Смет"

На извънредно заседание днес парламентът ще обсъди дали да бъде отложена с 1 година новата методика за определяне на такса смет. Ако предложението бъде прието, вместо 1 януари 2025, тя ще влезе в сила от 1 януари 2026 г.. В програмата на депутатите са включени и две изслушвания на министри.  Предложението за отлагане с година на новия механизъм за..

публикувано на 17.09.24 в 09:12

Почитаме светите мъченици Вяра, Надежда, Любов и майка им София

Църквата почита паметта на светите мъченици Вяра, Надежда, Любов и София и отдава почит на християнските добродетели, чиито имена носят те. Преданието разказва, че през втората половина на І в. в Рим е живяла една благочестива жена, християнка. Тя се казвала София и имала три дъщери, които носели имената на християнски добродетели - Вяра, Надежда и..

публикувано на 17.09.24 в 09:05