Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отменя се бедственото положение в община Симитли

Във връзка с нормализиране на бедствената обстановка на територията на община Симитли и овладяване на пожара в района на село Сенокос, със заповед № 362/09.08.2024 год. на кмета Апостол Апостолов, се отменя въведеното бедствено положение. Огнената стихия обхвана около 2 000 дка държавна горска територия, общински територии и земеделска земя. В гасенето на пожара се включиха стотици доброволци от община Симитли, област Благоевград и цяла България, пожарникари, горски служители от Югозападното държавно предприятие, служители от Регионалната дирекция по горите - Благоевград и Национален парк "Пирин", както и военнослужещи.


По публикацията работи: Спаска Зашева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

За художествените занаяти от Македонския край дискутират в Благоевград

Как да се съхрани и надгради културно – историческото ни наследство дискутират на двудневна краеведска конференция експерти от Благоевградска област. Форумът се провежда в Регионалната библиотека „Димитър Талев“ в Благоевград, която е и организатор на събитието. Може ли занаятите от миналото да бъдат основа за развитие в настоящето; и как във..

публикувано на 24.10.24 в 13:57

Балканска научна конференция в ЮЗУ „Н. Рилски“ Благоевград

В университетския център  „Бачиново“ Благоевград започна двудневна  балканска научна конференция „Наука – образование – изкуство през 21 век“. Тя се организира от Съюза на учените в България – клон Благоевград. „Целта на нашата конференция е да обединим научните усилия от различните области на научното познание, да споделим резултатите от..

публикувано на 24.10.24 в 13:48

Есенно вълшебство в Благоевград

Есенно вълшебство покори днес залите на Градската художествена галерия в Благоевград. Възпитаниците от вторите групи на Детска градина „Алени макове“ заедно с техните родители показаха истински произведения на изкуството, изработани от природни материали, разказващи за красивия есенен сезон.  С празнична програма малчуганите посрещнаха златната..

публикувано на 24.10.24 в 13:14

„Мениджър за един ден“ в община Благоевград

Ученици от Благоевград, Симитли и Гоце Делчев заемат днес постовете на кмет и заместник-кметове на община Благоевград. Те са част от инициативата „Мениджър за един ден“.  Младите хора имат възможност да разберат как се ръководи една община, да се включат в управлението и да научат повече за вземането на важни решения за развитието на Благоевград,..

публикувано на 24.10.24 в 13:04

ВСС не издигна кандидатура за председател на ВАС

Не беше издигнат кандидат за председател на Върховния административен съд на днешното първо от четири заседания на Висшия съдебен съвет.  На тези заседания могат да се внасят номинации за наследник на сегашния председател Георги Чолаков. Следващата възможност е след седмица.  Предложения могат да се правят до 14 ноември. Според приетата от съдебните..

публикувано на 24.10.24 в 11:19

2 616 лв. са необходими на тричленно семейство за месечна издръжка

1 454 лева на месец са необходими на един работещ, за да се издържа, а за тричленно семейство от двама възрастни и едно дете сумата е 2 616 лева. Това сочат най-новите данни на Института за социални и синдикални изследвания и обучение на КНСБ за третото тримесечие на годината. В сравнение със същия период на миналата година, разходите нарастват..

публикувано на 24.10.24 в 11:16

Балканският театрален фестивал с впечатляваща програма

За трета поредна година Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград организира Балкански театрален фестивал. През 2022 година беше възстановена прекъснатата дългогодишна традиция театърът да организира фестивал. Беше реализирано първото издание на единствения за страната театрален фестивал с фокус върху най-ярките постижения в сценичните..

публикувано на 24.10.24 в 11:05