Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Забавления и много усмивки в инициативата "Лято в музея" в Разлог

Снимка: Pixabay

Над 100 деца посещават летните занимания на инициативата "Лято в музея" в Разлог. Всеки вторник и четвъртък  децата се забавляват и провеждат занятия с образователна цел. Заниманията се провеждат за деца от 1 до 4 клас.

За поредна година инициативата „Лято в музея” предлага разнообразни дейности -,,Лятна полицейска академия“, приготвяне на традиционни ястия, запознаване с народни танци и традиционно облекло, рисуване.

В летните приключения се включват експерти от РПУ ,,Разлог“, Пожарната служба, клубът по таекуондо „Чо елит“, СК "Академия Пирин", Народните паркове ,,Рила“ и ,,Пирин“, ЦОП-Разлог, ЦСРИ – Разлог и др.

Организаторите са предвидили и екскурзии за децата, поредната такава предстои на 20 август. Какво още разказва Христина Манова, директора на историческия музей за тазгодишната инициатива "Лято в музея" в Разлог може да чуете в звуковия файл.



По публикацията работи: Зоя Караджова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Гоце Делчев се готви за традиционния есенен панаир

Традиционният есенен панаир в Гоце Делчев тази година ще се проведе във времето от 16 до 23 септември. Той се организира от Община Гоце Делчев и отново ще бъде разположен в района на бившата казарма в града. „За всички, които искат да посетят традиционния есенен панаир, община Гоце Делчев е подготвила разнообразна и богата програма. Всяка..

публикувано на 11.09.24 в 14:40

Деца рисуваха благотворително за храма в село Изгрев

Деца рисуваха благотворително на фестивала „Изгрев от Айдара“ в благоевградското село Изгрев. Събраните средства ще отидат за довършване строителството на църквата „Свети Иван Рилски Чудотворец“ в населеното място. „Идеята за детския пленер дойда от желанието ни да надградим фестивала. Миналата година стартира първото издание на събитието с много..

публикувано на 11.09.24 в 11:34
Станимир Радулов

Светът е в голямо политико-икономическа криза, която ще роди нещо ново

Светът е в дълбока политико-икономическа криза. Част от тази криза е войната в Украйна, както и изборите в САЩ. Ситуацията е изключително особена и имам усещането, че се ражда нов свят, чийто очертания още не можем да ги видим ясно. Това заяви в ефира на Радио Благоевград Станимир Радулов. Според него, в навечерието на поредните предсрочни..

публикувано на 11.09.24 в 11:17

В Кюстендил малките ученици ще имат нов учебен предмет

От началото на новата учебна година учениците от първи до четвърти клас в часовете на класния ръководител ще получават важна информация за значението на важни обекти в Кюстендил. Става дума за Художествената галерия „Владимир Димитров- Майстора“, за Историческия музей в града, за къщите-музеи на „Ильо Войвода“, на Димитър Пешев, Ефендиевата къща,..

публикувано на 11.09.24 в 09:47

Кукленият театър в Благоевград открива сезона с модерна зала и нова постановка

Общинският куклен театър в Благоевград започва новия творчески сезон в модерен салон, свежи попълнения и премиери. „На финала е ремонтът на залата. Малките зрители ще посрещнат новия театрален сезон в края на септември в по-приветлива и уютна обстановка. Местата ще бъдат увеличени на 140“, уточни директорът Марина Кунгелова. За новия..

публикувано на 11.09.24 в 09:40

„Неразказаните истории на българите“ в Абу Даби

От миналата година Българското неделно училище „Камбана“ в Абу Даби работи по програмата „Неразказните истории на българите“ на МОН. Темата, по която работят, е  „Българските следи в модерното архитектурно наследство на Абу Даби“. Проучването показва, че през 60-те и 80-те години на миналия век талантливи български архитекти печелят международни..

публикувано на 09.09.24 в 15:49

Колко струва да подготвиш първолак

Първият учебен ден винаги носи вълнение и радост. Той е вълнуващ и за учениците, и за родителите. Но най-вече се вълнуват първокласниците. Дни преди 16 септeмври най-оживено е в книжарниците в Благоевград. "И тази година, както винаги, в последния момент стана подготовката за първия учебен ден", сподели книжарят Милена Юрукова. Според..

публикувано на 09.09.24 в 15:01