Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Василиса Валеова с отговор на „разграничаването“

Снимка: личен архив

Съветничката Василиса Валеова отговори и изясни мотивите си по повод публикувана, разпространена и широко споделяна от активисти на ПП позиция на Ваня Кромбоа и Антония Сивикова.

„Уважаеми колеги от ПП в ОбС Благоевград, предложението, което внесох за актуализиране на възнагражденията ни от името на група общински съветници, няма нужда да бъде съгласувано с Вас - коалиционните партньори за ПП-ДБ, защото няма политически мотиви и изразява позицията на отделни общински съветници.

Предложението не представлява политическа позиция на групата ни, за да го съгласувам с Вас, както не съгласувам и всичките си Питания до кмета и Наредби, които подготвих до момента.

И понеже виждам, че в момента се опитвате да акумулирате обществена подкрепа на мой гръб, бих искала да стане ясно, че коалиционна култура и отношения при нас липсват отдавна и именно Вие тръгнахте в тази посока отдавна“, пише в отговора си Василиса Валеова. Ето още какво допълва тя:

„Бъдете откровени с хората и кажете, съгласувахте ли с мен позицията и гласуванията за заемите, които кметът Байкушев поиска и Вие подкрепихте?

При това, на фона на предизборни обещания за община без заеми и прозрачно управление, избирателите ни питат и за тези неща, но Вие позиция публична нямахте по темата.

Съгласувахте ли с мен позицията и това как ще гласувате, когато кметът предложи вдигане на данъците? Ще съгласувате ли, когато ще гласуваме вдигане на таксите за Синята зона и нейното разширяване?

Съгласувахте ли с коалиционните си партньори от ДБ назначенията в община Благоевград, когато преди изборите обяснявахте и Вие и кметът, че администрацията е раздута и трябва да се редуцира? Или, когато се назначиха хора, които не са от Благоевград, но са от ПП, докато млади и кадърни хора от Благоевград стоят без работа, само, защото не са членове на “правилната” партия?

Ще имаме ли обща позиция по отношение на доклада за извършена финансова инспекция на община Благоевград, в който се разглежда участието на фирма, собственост на съпруга на зам.-кмет?

Мога да продължа още, но няма нужда, ще кажа само, че предложението на група съветници за увеличение на заплатите и визираните 100 000 лв. са в пъти по-малко от тези, които кметът на община Благоевград плаща на външни консултанти за различни дейности, успоредно със заплатите на служителите“.


По публикацията работи: Весела Сукалинска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Предимно слънчево време

Днес ще бъде предимно слънчево, преди обяд все още над североизточните райони ще има по-значителна облачност, а на места в котловините ще е мъгливо. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад, който след обяд ще се ориентира от юг-югозапад. Максималните температури ще бъдат между 25° и 30°.

публикувано на 12.09.24 в 06:57

28 партии и 11 коалиции подадоха документи за регистрация за изборите

28 партии и 11 коалиции подадоха документи за регистрация за предстоящите парламентарни избори на 27 октомври към крайния срок, който изтече в 17.00 часа. Всички, спазили срока, ще бъдат регистрирани в условията на т. нар. "неприключила проверка". Главна дирекция ГРАО проверява списъците, представени от партиите и коалициите, като крайният срок за..

публикувано на 11.09.24 в 18:37
Румен Йончев

В ЦИК бяха внесени документи за регистрация на "Алианс за права и свободи"

В Централната избирателна комисия бяха внесени документи за регистрация на коалиция "Алианс за права и свободи". Документите депозираха Румен Йончев - председател на "Земеделски народен съюз", и Веселин Пенев, представител на партия СБОР. Румен Йончев обясни: "Името не е случайно, както се досещате. Искаме с думата "алианс" да заявим едно много..

публикувано на 11.09.24 в 18:14

ВАС разпореди на ЦИК незабавна регистрация на "ДПС - Ново начало"

Електронното заявление от 00.05 часа на 2 септември осигури на коалицията около Делян Пеевски - "Движение за права и свободи - Ново начало" участие в предсрочните парламентарни избори. След жалба на фракцията около Пеевски Върховният административен съд задължи Централната избирателна комисия да регистрира коалицията, в основата на която е едното от..

публикувано на 11.09.24 в 18:11

Локализиран е пожарът над с. Бистрица в Рила планина

Локализиран е пожарът, който възникна на 23 август в местността Байрямица над с. Бистрица в Рила планина. Той се разви низово, в иглолистна гора. Днес обход в района на пожара правят пожарникари от Районната противопожарна служба в Дупница и служители от Националния парк "Рила", съобщиха от полицията в Кюстендил. Гасенето на пожара беше затруднено..

публикувано на 11.09.24 в 14:54

Отбелязват 120-та годишнина от рождението на Стоян Венев с изложба

Художествената галерия "Владимир Димитров - Майстора" в Кюстендил ще покаже юбилейна изложба по повод 120 години от рождението на Стоян Венев. Откриването е на 20 септември. Стоян Венев е роден в с. Скриняно, община Кюстендил. Завършва Художествената академия, специалност "Живопис" при проф. Борис Митов, проф. Стефан Иванов и проф. Димитър Гюдженов...

публикувано на 11.09.24 в 14:51

Гоце Делчев се готви за традиционния есенен панаир

Традиционният есенен панаир в Гоце Делчев тази година ще се проведе във времето от 16 до 23 септември. Той се организира от Община Гоце Делчев и отново ще бъде разположен в района на бившата казарма в града. „За всички, които искат да посетят традиционния есенен панаир, община Гоце Делчев е подготвила разнообразна и богата програма. Всяка..

публикувано на 11.09.24 в 14:40