Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаха перничанин за хулиганство

Снимка: архив

31-годишен перничанин е задържан за хулиганство на пътя, съобщиха от полицията. Срещу него е започнато досъдебно производство.

Вчера на обяд е подаден сигнал за възникнал скандал между двама водачи на автомобили на автомагистрала „Струма“. При спор за нарушено предимство, единият от тях счупил стъкло на шофьорската врата и ляво огледало на товарен автомобил, управляван от 39-годишен мъж от пернишкото село Кладница. След това се оттеглил посока София.

 Полицаи от Второ районно управление предприели действия за установяване на извършителя и скоро той бил задържан за до 24 часа с полицейска заповед. Действията по разследването продължават под надзора на прокуратурата.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Започна разширяването на базата в АУБ

Една от основните пътни артерии в Благоевград – бул. „Джеймс Баучер“, ще бъде отворена за движение на автомобили за първия учебен ден /16-ти септември/. Ускорените ремонтни дейности ще продължат до края на седмицата. Това заяви за Радио Благоевград кметът на общината, Методи Байкушев. Той присъства на първата копка по разширяването на..

публикувано на 12.09.24 в 14:44

Предадоха на съд организатори на незаконни хазартни игри

Районната прокуратура в Благоевград приключи действията по разследване по досъдебно производство за извършено престъпление. В качеството на обвиняеми за незаконно провеждане на хазартни игри са предадени на съд В.Г.и Н.Б. Двамата обвиняеми се познавали и поддържали приятелски отношения помежду си. С цел неправомерно облагодетелстване взели..

публикувано на 12.09.24 в 14:00

Водата от каптаж "Извора" в пернишки квартал е негодна за пиене

Водата от каптаж "Извора"  в пернишкия квартал „Бела вода” не е годна за пиене, съобщиха от ВиК-Перник. При направените пробонабирания в населеното място са установени отклонения по микробиологични показатели. РЗИ е връчила предписание на водното дружество за отстраняване на несъответсвията. Извършена е дезинфекция на водоснабдителната система и се..

публикувано на 12.09.24 в 12:35

Недовършени ремонти на училища в Кюстендил

Недовършени ремонти в две кюстендилски училища налагат класовете да бъдат преместени в други сгради. Ремонтите ще продължат до началото на 2025 година. Учениците от Основно училище "Проф.Марин Дринов" ще се обучават в сградата на Второ основно училище "Даскал Димитрий". Възпитаниците на Основно училище "Свети Паисий Хилендарски" пък са разделени на..

публикувано на 12.09.24 в 11:34

Доброволци ще почистват бреговете на язовир „Долна Диканя”

В рамките на кампанията „Да изчистим България заедно” на 14 септември доброволци ще почистват бреговете на язовир „Долна Диканя” в община Радомир, съобщи зам.- председателят на Национална федерация „Земеделие и горско стопанство” към КТ „Подкрепа” Павел Черийски.  Сборният пункт е в 9.00 часа в района на Фермата. За желаещите да се включат в акцията са..

публикувано на 12.09.24 в 09:36

МОН връчва "Национална диплома" на гимназисти – пълни отличници

Министерството на образованието и науката ще връчи почетните отличия "Национална диплома" на гимназисти с пълни шестици по всички предмети. В номинациите участват и ученици с пълни шестици на държавните зрелостни изпити и класирани на водещи места в различни олимпиади. На награждаването ще присъстват служебният премиер Димитър Главчев, министърът на..

публикувано на 12.09.24 в 09:23

Седем опасни свлачища в област Перник

Седем от 99 регистрирани свлачища в област Перник се намират в близост и над речни корита и дерета. Информацията изнесе на проведения областен съвет за намаляване на риска от бедствия Мина Канариева - управител на „Геозащита Перник”. Седемте свлачища, намиращи се до реки и дерета са в землищата на град Трън, брезнишките села Завала и Слаковци,..

публикувано на 12.09.24 в 09:18