Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благотворителен концерт в Брезник

Снимка: архив

С благотворителен концерт в Брезник ще набират средства в подкрепа на деца, загубили родител. Концертът е под наслов „Брезник – с доброта в сърцата“ и се осъществява със съдействието на Община Брезник, местният Общински съвет и читалището в града, съобщи Бистра Кръстева, която е сред инициаторите на събитието.

Концертът ще се състои на 15 септември от 19.00 ч. в големия салон на читалището в града. Сред участниците са детски и младежки танцови колективи от Брезник, Перник и София. За децата благотворително ще пее Маргарита Хранова, която е с родови корени от Брезник, а водещи на концерта ще бъдат актьорите Христо Пъдев и Филип Буков, и малкият Калоян Илиев от сериала „Татковци”.

„Идеята се роди след последния нелеп случай в града, когато две дечица загубиха своя татко, който е на 32 години и остави две сирачета. Едното е на година и десет месеца, а другото - на 6 годинки. И за да можем да бъдем съпричастни, към тяхната болка по-скоро, материално и морално, решихме да им помогнем, организирайки този концерт. В последствие се включиха още 9 деца - две от село Ноевци и другите са от Брезник, така че общо 11 деца”, каза Бистра Кръстева.

Билетите могат да бъдат закупени в два търговски обекта в града. Концертът ще бъде предшестван от дегустация на домашно приготвена храна, основно сладкиши, а желаещите да ги опитат ще могат да подпомогнат каузата с определена от тях сума в поставени за целта дарителски кутии.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

С тържествена церемония ще открият новата академична година в ЮЗУ

На 24 септември 2024 г. (вторник) официално ще бъде открита новата академична година в Югозападния университет „Неофит Рилски“. Тържеството ще се състои от 10:00 часа пред Учебен корпус № 1. Преди началото на церемонията – в 9:50 часа, ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметника на Неофит Рилски. Ректорът на университета проф. д-р Николай..

публикувано на 17.09.24 в 09:28

НС ще обсъди отлагане на новата такса "Смет"

На извънредно заседание днес парламентът ще обсъди дали да бъде отложена с 1 година новата методика за определяне на такса смет. Ако предложението бъде прието, вместо 1 януари 2025, тя ще влезе в сила от 1 януари 2026 г.. В програмата на депутатите са включени и две изслушвания на министри.  Предложението за отлагане с година на новия механизъм за..

публикувано на 17.09.24 в 09:12

Почитаме светите мъченици Вяра, Надежда, Любов и майка им София

Църквата почита паметта на светите мъченици Вяра, Надежда, Любов и София и отдава почит на християнските добродетели, чиито имена носят те. Преданието разказва, че през втората половина на І в. в Рим е живяла една благочестива жена, християнка. Тя се казвала София и имала три дъщери, които носели имената на християнски добродетели - Вяра, Надежда и..

публикувано на 17.09.24 в 09:05

Облачно време

На 17 септември над по-голямата част от страната облачността ще е значителна, разкъсвания и повече слънчеви часове ще има по поречието на Дунав и в Североизточна България. Максималните температури ще бъдат между 20° и 25°.

публикувано на 17.09.24 в 07:18

Първи учебен ден в в 11 ОУ „Христо Ботев“ в Благоевград

Много настроение и вълнение, очакване за нещо ново и различно, малко притеснение, много красота , усмивки,  цветя, игри и песни – така  изглеждаше тържеството за  първия учебен ден в 11 ОУ „Христо Ботев“ в Благоевград.  „Тръгваме с висок старт за новата учебна година, с очаквания за високи резултати след достатъчно поставени задачи и цели...

публикувано на 16.09.24 в 13:18

Откриха новата учебна година в Дупница

333-ма първокласници посрещнаха днес дупнишките училища. Новата учебна година бе открита с тържества в училищните дворове. Навсякъде учениците издигнаха националното знаме и изслушаха мирно химните на България и Европейския съюз. Всички училища разполагат с добра материална база, а пътната маркировка пред тях е обновена. В община Дупница са формирани..

публикувано на 16.09.24 в 13:11

В Трето училище в Благоевград: Достойни за Талев

Около 500 са учениците, които се обучават в благоевградското Трето училище „Димитър Талев“. С празничен ритуал по посрещане на първокласниците бе даден стартът на новата учебна година и в това българско учебно заведение. „Началото на всяка нова учебна година е придизвикателство за всички, ангажирани в сферата на българското образование...

публикувано на 16.09.24 в 13:06