Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Сюжети от деня" с Биляна Славчева

Слушайте на 11.09.2024г. от 13.00 до 16.00 ч.

„Потребителска рубрика“

Производството на облекло е вторият по големина индустриален замърсител в света. С какви потребителски решения може да бъде регулирана тази индустрия? Маргарита Асадурова от „Климатека“.

“Дрехите втора употреба са шанс за природата и за планетата, на която живеем” - Сирма Желева, секретар на Българската асоциация „Кръгов текстил“, за екологичния ефект от повторната употреба на текстилни и други предмети.

 „Земеделска рубрика“

Каква стопанска година изпращат в кюстендилско? За реколтата от ябълки и сливи, които предстои да бъдат прибрани, ще разкаже проф. д-р Димитър Сотиров от Института по земеделие в Кюстендил.

Гоце Делчев се готви за традиционния есенен панаир. Даниела Крантева, отговаряща за връзките с обществеността в Община Гоце Делчев.

 „Ние и животните“

Около 500 животни годишно ще бъдат спасени от учебни експерименти. За подписания договор между Лесотехническия университет в София и неправителствени организации за защита на животните, разказва Петя Алтимирска, председател на Сдружение КАЖИ.

За ежедневието на хората от малките населени места. Репортаж от благоевградското село Покровник.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

„Сюжети от деня“ с Иван Лазов

Ще има ли пореден дипломатически скандал в отношенията между България и Северна Македония след посещението на Гордана Силяновска у нас? Разговор с доц. д-р Спас Ташев от Института за изследване на населението и човека към БАН и преподавател в ЮЗУ – Благоевград. За авиокатастрофата на летище „Граф Игнатиево“. В какво състояние е нашата..

публикувано на 17.09.24 в 08:30

"Събуди деня" с Агнес Манова

Глаголицата да влезе при децата в училища, детски градини и читалища е инициатива набираща подкрепа на педагога Татяна Атанасова. В помощ на изкуството и на творците в неравностойно положение ще бъде второто издание на фестивала „Силата на човешкия дух“, който се организира от социално предприятие „Направено с любов“ в Перник. Разговор с..

публикувано на 17.09.24 в 04:00
Злата Ризова

„Сюжети от деня“ с Мария Благоева

След посещението на Гордана Силяновска в София: Ще има ли промяна в отношенията между Българи я и РС Македония. Коментар на Иван Стоянов, историк. В Благоевград предлагат по-строги мерки за управлението на  тротинетки с висока скорост . Обсъждаме проектонаредбата със Злата Ризова, омбудсман. Гост в студиото. Репортаж от..

публикувано на 16.09.24 в 08:30

"Събуди деня" с Биляна Славчева

Първият учебен ден – вълнения, емоции очаквания. Разговор с първокласника Денис Попдимитров и с неговия баща Янко Попдимитров от Благоевград. „Живей на чисто“ Дронове ще следят за нарушители в НП „Рила“. Стефан Кирилов, главен експерт в дирекцията на парка. Как посрещат новата учебна година в Езиковата гимназия „Акад. Людмил..

публикувано на 16.09.24 в 04:00

„Неделя у дома“ с Юлия Караджова

Елза Кресничка от Регионалната библиотека за био библиографията на Димитър Талев, издадена по повод 70 годишния юбилей на библиотеката. Николина и Христо Кротеви –специални гости и единствени представители  на България и Европа на 10-тия международен хоров форум в  провинция Шандун  в Китай. Там провеждат  майсторски клас, участват в..

публикувано на 15.09.24 в 07:00

"На отворен прозорец“ с Росинка Проданова

Актуална информация, прогноза на синоптиците, пътна обстановка. Неделята след Въздвижение на светия и животворящ кръст господен (Кръстовден) – отец Светослав Кючуков. „Да празнуваме заедно“ – София Гълъбова с покана за вечерта на вярата, надеждата, любовта  и мъдростта  в Благоевград. ПРЕМИНИ НА ЗЕЛЕНО: Застрашено ли е..

публикувано на 15.09.24 в 04:00

„Студио спорт“ с Петрана Кимчева

Рубриката „Време за шампиони“ – Разговор с Иван Благоев - десеткратен републикански първенец по сумо и медалист от държавни, европейски и международни шампионати, който донесе и бронзов медал от Световно първенство. Рубриката „Децата и спорта“: 13-тото издание на Стрийтбол турнира в град Гоце Делчев в памет на треньора по баскетбол..

публикувано на 14.09.24 в 08:00