Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма злоупотреба със социални помощи от българи, сочи доклад на Агенция по труда на Германия

Снимка: БГНЕС
Агенцията по труда в Германия публикува първи данни за българите и румънците, които работят в страната и доказа, че до този момент не може да се говори за злоупотреба със социални помощи. Докладът е най-обсъжданата тема днес.

Според документа през юни 2013-а година общо 27 000 румънци и българи са взимали социални помощи. От тях обаче 36% са упражнявали някаква професия и са ползвали полагащата им се държавна помощ за допълване на дохода до минималния за страната. За сравнение от останалите зависещи от социални помощи в този период само 30% са имали работа.

Изводът е, че имигранти от тези две страни биват наемани на най-ниско платени длъжности, като може да се говори дори за злоупотреба с положението им, се посочва в доклада.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44