Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Корабостроителницата в Бургас не може да възстанови производството си заради отнет лиценз

Снимка: БГНЕС

Корабостроителният завод в Бургас не може да възстанови производството си, защото лицензът му е отнет миналата година. Това стана ясно след проведената втора среща на съкратените работници с новото ръководство на предприятието. Протестите им продължават от утре пред бургаския клон на банката - кредитор на завода.

Лицензът на корабостроителния завод е отнет заради промяна в подробния устройствен план на територията. Преди 3-4 месеца статутът на зоната е бил сменен от производствена на търговска, казаха работниците след края на срещата им с новото ръководство. Те заявиха, че не са доволни и се заканиха да продължат с протестите.

Работниците ще настояват за нови срещи с кмета на града Димитър Николов и с областния управител Павел Маринов.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44