Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Царево вече има действащ общ устройствен план

| обновено на 17.01.14 в 13:09
Снимка: БГНЕС

Върховният административен съд прекрати производството по делото за Общия устройствен план на Община Царево. Решението на висшите магистрати е окончателно и не подлежи на обжалване. След 5-годишни съдебни спорове Община Царево вече има действащ Общ устройствен план.

Кметът на Царево Георги Лапчев определи решението на съда като "отдавна чакано събитие" за най-южната черноморска община. Планът не е съвършен, но с него ще се премахне хаотичното застрояване, заяви той и уточни, че общината е отворена за инвестиции. Според него документът създава ясни регламенти за развитието на региона.

През 2008-а година Асоциацията на парковете в България заведе жалба срещу Общия устройствен план на черноморската община заради предвиденото застрояване по крайбрежието и в част от природния парк „Странджа“. В първото си решение от 5-и юли миналата година ВАС отмени приетия план с мотив, че са допуснати съществени нарушения. Последното и окончателно решение на висшите магистрати от 15-и януари тази година обаче е за прекратяване на делото.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44