Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Германският министър на строителството Барбара Хендрикс ще обсъди с общинари проблема с имиграцията от България и Румъния

Представители на различни германски общини и комуни ще се срещнат днес в Берлин с министъра на строителството Барбара Хендрикс, за да обсъдят как държавата може да ги подпомогне при решаване на проблема с имиграцията от Източна Европа.

След разгорещените дебати за вълната от бедни имигранти, които ще зависят от социалните помощи в Германия, министърът иска да чуе лично от кметовете как стоят нещата.

Хендрикс възнамерява да отпуска средства за общините, в които се концентрират имигранти от България и Румъния, като тези средства ще дойдат от фонда за изграждане на градовете. На първо време тя е наредила средствата в този фонд да бъдат почти удвоени и от 455 милиона евро да стигнат до 700 млн. евро.

Същевременно в дебатите се включи и председателят на турската общност в Германия Кенан Колат, който защити българите и румънците и нарече атаките срещу тях популизъм. Доскоро така се говореше за мюсюлманите, сега така се говори за българите и румънците. Нека си кажем истината – 25 000 германски фирми правят огромни печалби в България и Румъния. Но от това не се подобрява живота на хората там. Германия е тази, която печели от бедността и соицалното неравенство в Европа, а не България и Румъния, заяви той.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44