Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БДЖ търпи 1 милион лева загуби от кражби

Снимка: БГНЕС

Близо 1 милион лева са загубите на БДЖ от кражби. Тази година ще е ключова за прекратяването на посегателствата и кражбите от железницата, смятат от Министерството на транспорта.

Заместник-министърът на транспорта Антон Гинев заяви, че предложените от министерството промени в Наказателния кодекс се отнасят не само за посегателствата върху железопътната инфраструктура и подвижния състав, те ще важат за всички видове транспорт, включително и за автобусния.

С направените предложения се цели прецизиране на текстовете, така че при подобни кражби да бъде отчитана не само стойността на откраднатото, но и обществената опасност.

Генералният директор на железопътната компания Милчо Ламбрев обясни, че инфраструктурата, която се поддържа, е около 6 хиляди километра и е невъзможно да бъде охранявана.

Заместник изпълнителният директор на БДЖ Чавдар Трендафилов заяви, че през изминалата година има и не малко набези над влакове, превозващи скрап, въпреки че вагоните са специално оборудвани. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44