Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Германският външен министър заплаши Украйна със санкции

Франк Валтер Щайнмайер и съпругата му Елке Бюденбендер
Снимка: БГНЕС

Германският министър на външните работи Франк-Валтер Щайнмайер заплаши Украйна със санкции и настоя да се вземат по-сериозни мерки срещу украинското правителство. Това стана само дни, след като правителството в Берлин се обяви срещу налагането на наказания срещу Украйна.

В интервю за телевизия АРД Щайнмайер подчерта, че са небходими по-решителни мерки срещу правителството в Украйна. Той не изключи налагането на санкции като една от възможните мерки. Трябва да заплашим управляващите в Киев и със санкции и да сме готови да приложим тази заплаха, ако очакваният от нас напредък в преговорите с опозицията не бъде постигнат, заяви външният министър. Той обозначи положението в Украйна като взривоопасно, но посочи, че все пак е имало леко раздвижване сред управляващите, което позволява да се хранят надежди.

Министърът заяви също така, че освобождаването на арестуваните протестиращи не е достатъчна стъпка от страна на президента Янукович. Трябва да се стигне до най-тежката част от преговорите и тя е промяна на конституцията и отстъпване на част от президентските права на правителството, заяви Щайнмайер.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44