Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общинските съветници в Сливен ще си намаляват заплатите след иронични стихове в интернет

Снимка: Ивайло Михайлов

В интернет се появи стихотворение - ирония по повод големите заплати, които миналата седмица си гласуваха общинските съветници в Сливен. Стихотворението е на Христо Батинков и по него във Фейсбук е изработен и клип. 

Стихотворението възпява иронично в 8 куплета скандалното решение, с което сливенските общински съветници си гласуваха една от най-високите заплати в страната в една от най-бедните общини: 1260 лева - "за 16 часа". То започва така:

ДА СЛАВИМ ДНЕС СЪВЕТНИЦИ-АСЛАНИ
ОТ СЛИВЕНСКАТА МИЛА ОБЩИНА…

Заради реакциите на възмущение сливенските социалисти излязоха снощи със специално решение заплатите на съветниците да бъдат приравнени със средната заплата на общинската администрация .

Председателят на общинската БСП Атанас Делибалтов обясни решението:

Целта е да бъдем солидарни с хората от Сливен и икономическите възможности на общината.

Съветниците на ГЕРБ също направиха завой и предложиха заплатите им да станат 50% от законовия максимум или 730 лева вместо гласуваните 1260.

Считаме, че такава политика на намаляване на възнагражденията трябва да бъде възприета и от общинското ръководство, се казва в решението им.

Предложенията на групите съветници от БСП и ГЕРБ ще бъдат внесени за следващата сесия на Общинския съвет в края на февруари.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44