Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Две години от опустошителното наводнение в Бисер

Снимка: БГНЕС
Жителите на харманлийското село Бисер отбелязват две години от опустошителното наводнение. На 6-и февруари 2012-а година селото остана под вода, след като се скъса стената на язовир "Иваново". Бедствието взе 10 жертви и разруши 56 къщи. Бисерчани днес ще почетат паметта на загиналите със заупокойна молитва и ще дадат курбан за оцелелите.
   
В безпрецедентна кампания на солидарност, хиляди граждани и фирми дариха по сметката на Българския червен кръст над 2 милиона лева в помощ на пострадалото село. Все още обаче има хора, чиито домове не са възстановени.  Според експертизата на вещите лица причината за скъсването на язовирната стена е безстопанственост.

Разследването на инцидента все още продължава. То беше поето от Военната прокуратура в Пловдив, след като са намерени достатъчно доказателства, че собственик на язовира е Министерството на отбраната.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44