Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шефът на гръцката газова компания ДЕПА подаде оставка

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Министерството на околната среда и енергетикато на Гърция отказа коментар по изненадващата оставка  на шефа на гръцката газова компания ДЕПА. Харис Сахинидис е основна фигура в преговорите с руския гигант "Газпром" по намаляване цената на доставките на руски газ за Гърция.

Бившият директор даде изявление, че оттеглянето му не е знак за провал на преговорите, но коментарите по случая са в тази насока. Атина се опитва да намали цената на руското синьо гориво с 20%, като достигне средната цена за ЕС от 380 евро за 1000 кубически метра. Засега има само принципно споразумение с Москва, но не и фиксирани параметри на занижена цена. Гръцката газова компания ДЕПА е в списъка на фирмите за приватизация, като основният кандидат е "Газпром". Миналата година до сделка не се стигна, след като "Газпром" оттегли офертата си в последния момент, което се отрази драматично на гръцката програма по приватизация.

Сега е най-неподходящото време за оттегляне на шефа на газовата компания, коментират медиите




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44