Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов: Свидетели сме на партийно раздаване на пари за общините

Снимка: БТА

Средствата по инвестиционните програми за общините се разпределят безпринципно, заяви в димитровградското село Добрич бившият премиер Бойко Борисов. Той обвини БСП и ДПС, че пренебрегват общините, чиито кметове са избрани от ГЕРБ. 

Кметът на Димитровград Иво Димов се оплака, че общините с кметове от ГЕРБ не получават нито лев по инвестиционните програми.

За съжаление сме свидетели на, бих казал, едно партийно раздаване на пари. Община Димитровград кандидатства и не беше одобрена по нито един от подадените седем проекта.

Бившият премиер каза, че по време на неговото управление общините не са били разделяни по партиен принцип и посочи като пример инвестициите, направени в Гоце Делчев, Шумен, Перник, Търговище и Разград:.

Навсякъде живеят хора, навсякъде е важно и всички имат нужда. Направи много лошо впечатление това, че там, където са главно ДПС и БСП, по този принцип са подреждани. Какво показва това. Продължава разделението на нацията, продължава оскърбяването и озлобяването на местните власти.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44