Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Атака" свика протест срещу новия областен управител на Хасково

Снимка: haskovo.bg

Пред областната администрация се проведе протест на недоволни от назначаването на представителя на ДПС Кадир Исов за областен управител. Протестът, организиран от партия "Атака", протече мирно и без ексцесии. Въпреки призивите на симпатизанти да се отправят към хотел "Родопи" в Хасково, където има събиране на младежкото ДПС, това не стана. 

Според националистите, областният управител на Хасково не трябва да бъде политическо лице, а експерт. Мотивите са, че регионът е специфичен защото е вход на България и граничи с Турция и Гърция. Освет това проблемите на областта като безработица, демографска криза и бежанска вълна, могат да бъдат решени само от лице, отдалечено от различните партии, а не политическа фигура. 

Оратори на митинга бяха депутатите от "Атака" Магдалена Тасева, Гален Монев и Павел Шопов, които категорично заявиха, че с назначението на ДПС, регионът ще се турцизира, че ДПС ще разшири обръча от фирми и ще се задълбочи демографският проблем. Според Павел Шопов, един областен управител от движението може да си затвори очите за бежанската вълна и да не провежда правилната политика. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44