Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава специализираната операция срещу битовата престъпност в 12 области в страната

Снимка: БГНЕС

Продължава специализираната операция срещу битовата престъпност в 12 области в страната. Жителите на селата в района на Кърджали не бяха виждали на едно място толкова много полиция и жандармерия от времето на "Възродителния процес". Според тях обаче по-добре е в селата да има по-голямо полицейско присъствие за респект на крадците. 

Село Широко поле беше избрано за едно от местата на специализираната акция. Там са зачестили кражбите на животни, а снощи е имало и пиянско сбиване. Местните хора признаха, че за първи път от години в селото има толкова много полиция и жандармерия. Хората одобряват полицейската операция и искат присъствието на униформени в селото да е постоянно.

Област Кърджали е на едно от последните места по ниво на престъпност, а разкритите случаи са над 50 процента. Водещи сред битовите престъпления са кражбата на метали и животни, и телефонните измами.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44