Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът в Атина пусна на свобода бивш гръцки банкер срещу 2 милиона евро парична гаранция

Срещу 2 милиона евро парична гаранция съдът в Атина пусна на свобода бивш гръцки банкер, разследван за пране на пари.

Извънредно заседава и парламентарна комисия за намерените над 3 милиона и половина евро, изнесени в чужбина от трима депутати.

Бившият шеф на гръцката Пощенска банка беше освободен под гаранция от 2 милиона евро. Срещу него има обвинение за пране на пари и раздаване на необезпечени заеми на бизнесмени. Според прокуратурата нанесените щети са за над 500 милиона евро. Заедно с ексшефа на банката по случая са обвинени още 25 души за фалшифициране на документи и умишлено източване на банката.

Филипидис беше задържан в Турция, но властите отказаха да го екстрадират в Атина. Той сам се предаде на гръцките власти и твърди, че го преследват по политически причини.

Днес извънредно заседава парламентарната комисия за борба с корупцията след изтекла информация от прокуратурата в медиите. Съгласно публикациите, трима действащи депутати са изнесли в чужди банки над 3 милиона и половина евро.

От министерството на финансите са категорични, че правителството е готово да разследва всички случаи на корупция и конфликт на интереси, дори и сред нарушителите да са народни представители от управляващата партия.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44