Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Сливен осигурява трудова заетост по 4 програми на близо 2700 души в Сливенско

Снимка: www.karieri.bg
Община Сливен осигурява трудова заетост по четири програми на близо 2700 души в Сливенско. От началото на годината по програмата "От социални помощи към заетост" за 12 месеца, на 6-часов работен ден, в социалните дейности са назначени 26 души. По същата програма в населените места на общината 9 месеца ще работят и 64 общи работници на 4-часов и 6-часов работен ден.

Във втората програма за заетост на община Сливен - "Общественополезни дейности за любимия град", до края на годината са ангажирани близо 2600 души. Ежедневно между 600 и 800 души ще работят в училища и обществени организации, ще почистват улиците на града, Сливенските минерални бани и кварталите на Сливен.

По програмата "Заетост и обучение на хора с трайни увреждания” са назначени 5 души в Общинската администрация и социални звена на пълен работен ден за 1 година. Програмата "Старт в кариерата” осигурява работа за 9 месеца на 9 млади специалисти с висше образование, които вече са назначени в Общинската администрация.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44