Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Британски двойки масово сключват брак на остров Кефалоня, въпреки земетресенията

Снимка: БГНЕС

Красотата на остров Кефалоня привлича от няколко години чужденци, които желаят да сключат брак на романтично и незабравимо място. Островът е хит сред влюбените британци. Това е не само перфектна реклама на остров Кефалоня, но и финансова инжекция за туристически бранш.

Земетресенията обаче продължават. Последното беше 5,3 по скалата на Рихтер и и зплаши отново жителите, но не и британците. Нито една от двойките, които организират сватбения си ден на острова, не е отказала резервация, съобщават от Кефалоня, ойто продължава да е в извънредно положене. Любопитно е, че в деня след първото силно земетресение, което разруши над хиляда къщи, пристигнаха още три двойки англичани с желание да сключат брак.

По статистика остров Кефалоня е предпочитан за почивка на британски туристи. За това допринесе и рекламата, която правят живеещите постоянно на острова англичани. Нито един от тях не го напусна, въпреки земетресенията и очакванията те да продължат още месеци.

Туристическите агенции продължават с резервациите за сезона тази година, а все повече вблюбени британци имат желание да кажат съдбовното „да” именно в Кефалоня.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44