Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Германия има нов министър на земеделието

Бившият министър Ханс-Петер Фридрих
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Германия има нов министър на земеделието, след като се наложи предишният Ханс-Петер Фридрих да подаде оставка заради скандал, свързан с разследавен на депутат за педофилия.

Новият министър на земеделието е Кристиян Шмид. Християнсоциалният съюз го посочи като заместник на Фридрих тази сутрин. Ханс-Петер Фридрих подаде оставка в петък, след като бе обвинен, че в качеството си на вътрешен министър при предишното правителство е злопутребил със служебното си положение. Той е научил от межуднародно разследване, че депутатът от ГСДП Себастиан Едати е разследван и за притежание на детски порнографски снимки и е предупредил партията му.

Роденият през 1957 година Шмид е един от четиримата заместник-председатели на ХСС.

Междувременно разследването срещу Едати продължава.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44