Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лютфи Елван: Проблемът с България за превозите беше разрешен благодарение на проявения разум

Снимка: Даниела Костова

Турският министър на транспорта, корабоплаването и съобщенията Лютфи Елван заяви, че проблемът с България за превозите е бил разрешен благодарение на проявения разум и от двете страни.

Ние отдаваме много голямо значение на България, с която имаме дълбоки връзки. Покрай въпроса за конкуренцията между фирмите ние наблягаме на укрепването и разширяването на сътрудничеството не само в сухопътния, но и в железопътния, морския и въздушния транспорт, а също и в сектора на съобщенията, каза турският министър.

Турски медии, които информираха за преговорите в Анкара, цитираха министър Данаил Папазов, който е заявил:

Турция е страна - важен партньор за нас. По-добре е да си партнираме, вместо да се конкурираме. Така ще станем по-силни. По този начин фирмите от превозваческия сектор на двете страни ще станат по-конкурентоспособни и в Европа.

 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44