Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Уволниха учителката в с. Динево, счупила ръката на ученик с удар с пръчка

Децата от училище"Христо Ботев" в хасковското село Динево облякоха розови фланелки, за да отбележат 27-и февруари, обявен за Ден на толерантност и ненасилие в училищата. В училището е уволнена учителка, била с пръчка ученик, който е със счупена ръка след побоя. 

Петокласникът Огнян е ударен с пръчка от преподавателката Виолета Николова, която се ядосала, че няма дисциплина в час. От удара детето е със счупена ръка. Бащата Янко Михайлов е подал сигнал в Регионалния инспекторат, направена е спешна проверка. Констатациите на експерта Веселина Павлитова са:

Действително има ударено дете, пострадало. Детето, както пише и бащата в жалбата до нас, страда от липса на някакъв ензим в лакетната става и може би това е още по-утежняващото обстоятелство. Учителката е отстранена от директора на училището. Прекратен и е договорът. Колегите съобщиха, че наистина има проблеми в училището и те не са само от страна учителка към ученик, а и обратното.

В това училище има регистриран побой над учителка от страна на недоволни родители. Затова от Регионалния инспекторат ще направят пълно обследване на училищната среда и психоклимата там, като ще се предприемат мерки, включително може да бъде отстранен и директорът Ясен Полязов.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44