Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Два американски самолетоносача са акостирали в Пирея

Американските самолетоносачи "Джорд Х.У. Буш" и "Филипин Сий" акостираха в Пирея. Министерството на отбраната в Атина информира, че присъствието на американските военни кораби на гръцкото пристанище не е свързано с кризата в Украйна, а става въпрос за планирано преди месеци учение в рамките на НАТО.

Гръцкият външен министър Евангелос Венизелос, който посети Киев, въпреки реакцията на гръцката опозиция, е получил от украинския външен министър официално писмо, в което изразява желанието на Киев да продължи преговорите с Брюксел за асоцииране с Европейския съюз. Венизелос бе категоричен, че трябва да бъде запазена териториалната цялост на Украйна. 

Гърция, която е ротационен председател на Евросъюза, полага дипломатически усилия за преодоляване на кризата. Позицията на Атина за ситуацията в Крим е, че трябва да бъде търсен изход единствено по пътя на дипломатическите преговори, като се запазят съществуващите украински граници.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44