Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НФСБ и Национален идел за единство се явяват заедно на евроизборите

Националният фронт за спасение на България и Национален идеал за единство ще се явят заедно на предстоящите европейски избори. 

След съгласуване на платформите и консултации, продължили близо година, двете партии подписаха споразумение да се обединят, за да променят политическото статукво и да създадат истинска опозиция, обяви председателят на НФСБ Валери Симеонов: За всички нас е важно да постигнем максимално висок резултат на предстоящите избори за Европейски парламент и това може да го постигнем само съсредоточавайки своите усилия в една мощна, бойна единица, която ще бъде Националният фронт за спасение на България. С листите на НФСБ всички партии ще участваме в предстоящата надпревара за доверието на българските избиратели.

Според лидера на Национален идеал за единство Борис Ячев това ще бъде една силна и обединена политическа формация, която ще се превърне в реална алтернатива на сегашното управление.

Днешното политическо споразумение е прецедент в най-новата ни политическа история от 90-а година насам, а сигурно и преди това, защото не се касае за формален акт на подписване и оповестяване на добри намерения между две политически формации, ние правим решителна стъпка към реално обединение на нашите организации, каза още Ячев.

Листата с кандидатите за евроизборите на новия патриотичен съюз ще бъде обявена до края на месеца.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44