Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

3 години и половина затвор за Ули Хьонес

Ули Хьонес
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на "Байерн" (Мюнхен) Ули Хьонес беше осъден на 3 години и 6 месеца затвор за финансови злоупотреби, ощетили германската държава с 27,2 милиона евро. Той беше признат за виновен по седем случая за укриване на данъци. 

Прокуратурата поиска 5 години и половина затвор, но адвокатите пледираха за условна присъда, тъй като клиентът им е оказал пълно съдействие на властите при разследването на случая.

Хьонес призна за укриването на 27,2 млн. евро данъци върху доходи, внесени в швейцарски банки. Съдията обаче не отчете самопризнанието като достатъчно и постанови ефективна присъда.

Хьонес може да обжалва.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44