Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двудневна стачка на държавните служители започна в Гърция

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Протести срещу цялостната социална политика на правителството започна синдикатът на държавните учители в Гърция. Стачката блокира всички държавни учреждения, болници, училища и обществения транспорт. Общинските служители се присъединиха към протестите и за два дни остават затворени общини и областни управи.

Спряха влаковете и градските автобуси. Протести има по пристанищата. Метрото в Атина работи само в часовете преди демонстрациите, за да превози стачкуващите до местата за протестите. Всички учебни заведения са затворени за два дни. Болниците приемат само спешни случаи.

Напрежението е в отговор не само на натиска на кредиторите за нови уволнения в бюджетния сектор. Водят се преговори за премахване на минималната работна заплата и 3-годишните трудови договори.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44