Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ангела Меркел: Заради напрежението с Русия Г-8 в момента не съществува

| обновено на 20.03.14 в 12:47
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Минути преди да отпътува за Брюксел за участие в Европейския съвет, канцлерът Ангела Меркел подкрепи в реч пред Бундестага изключването на Русия от Г-8.

Заради анексирането на Крим няма възможност, нито основа, на която да стъпим за съвместна работа с Русия във формата Г-8, заяви канцлерът Меркел в реч, посветена на ситуацията в Украйна. Тази сутрин тя говори в Бундестага часове преди началото на Европейския съвет в Брюксел.

Докато политическата обстановка за един такъв важен формат като Г-8 не съществува, няма Г-8, беше категорична Меркел.

Предстои правителството да обсъди решение за подкрепа на изключването на Русия от формата. Русия е изолирана от почти всички международни инициативи. Ако ситуацията продължава да се изостря, ще последват по-сериозни санкции от страна на Европейският съюз, обясни германският канцлер. Меркел каза, че списъкът с 21 руснаци, чиито сметки бяха замразени, а им беше наложена и забрана за влизане в Европейския съюз, ще бъде разширен. Следват съвсем категорично и икономически санкции, посочи още тя.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44