Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гърция въвежда ограничителни мерки за движението на товарни автомобили по централната пътна мрежа

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Гърция въвежда ограничителни мерки за движението на товарни автомобили по централната пътна мрежа. Трафикът е засилен във връзка с предстоящите почивни дни около националния празник на страната.

От днес влиза в сила забраната за движение на товарни автомобили по магистралите на Гърция в различни часове на деня. Очаквано силен е трафикът на леки автомобили от рано тази сутрин. Засилено е движението към изходите на големите градове. Повечето гърци ще прекарат четирите почивни дни извън домовете си.

Очаква се засилен трафик и към граничните пунктове с България.

Допълнителни патрули на пътна полиция са поставени и по второстепенните пътища на страната. На водачите и автомобилите се извършват масови проверки.

Засилена е също охраната на обществени сгради и църкви.

Вторник, 25-ти март, националният празник на страната съвпада с църковния празник Благовещение. В понеделник и вторник ще се проведат манифестациите в Атина и Солун, като се забранява достъпът на автомобили в центъра на градовете.

По изявление на синдикатът на полицаите са отменени всички отпуски на униформените и полицейските сили са в режим на повишена готовност. Засилена е охраната също на гари, летища и пристанища.

От Дирекция на пътна полиция предупреждават водачите да шофират внимателно. За всяко нарушение се налагат високи глоби.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44