Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Германският бизнес защити шефа на "Сименс" за посещението му при Путин

Източният комитет на германската икономика подкрепи главния изпълнителен директор на "Сименс" Джо Кезер, който в сряда се срещна и разговаря с руския президент Владимир Путин в резиденцията му Ново Огарьово край Москва. Нещо повече - на разговорите е присъствал и шефът на руските железници Владимир Якунин, един от обявените за "персона нон грата" в списъка на ЕС.

Ние няма да се оставим да бъдем ръководени от краткотрайни турбуленции в нашето дългосрочно планиране, заяви Кезер за германската Це Де Еф след срещата. От своя страна "Сименс" ще продължи да работи в Русия, увери той. Остро критикуван от отделни среди за посещението си в разгара на кризата с Крим, шефът на концерна заяви, че въпреки някои временни политически усложнения, винаги трябва да се търсят ниши за сътрудничество.

С прекъсване на разговорите с Москва и по-нататъшни опити за изолация на Русия няма да бъдат решени никакви проблеми, заявява в интервю за "Зюддойче цайтунг" и шефът на Източния комитет на германския бизнес - Екхард Кортес. Той предупреди, че макар никой да не желае затруднения в развитието на европейската икономика като цяло, германската ще бъде най-засегната и потърпевша от евентуални санкции спрямо Русия, тъй като има най-интензивни отношения с нея.

Против санкции се обяви и бившият канцлер Хелмут Шмит, който директно нарече идеята за въвеждането им „определено глупава”.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44