Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Народен блок" издига кандидатурата на Янаки Ганчев за евродепутат

Снимка: БГНЕС

Инициативен комитет "Народен блок" издигна кандидатурата на Янаки Ганчев за Европейски парламент. Самият Ганчев обясни, че целта му е да бъде в тройката на тези избори, след което да стартира национална кампания за провеждане на референдум за условията за членство на България в Европейския съюз. 

България има нужда от промяна, каквато през последните 25 години не се състоя, каза Янаки Ганчев и обясни какво го е амбицирало да се кандидатира за евроизборите:

Чак когато видях точно водачите на листите, които ще бъдат, те се сбъднаха на 95%. И най-вече начинът, и борбите и имам чувството, че нищо не се е променило за тези 25 години. Едно БКП се пръсна на 20-30 малки БКП-нца и няма да се получи. Затова ние изчезваме като народ с осем човека на час. Това е основният проблем. Затова предложихме този блок да се казва "Народен блок".

Ганчев подчерта, че не държи в инициативния комитет да влизат доказани професионалисти. Реалните представители ще бъдат хората от народа: 

Тази година съм контактувал с много хора в страната, хора, които претендират, че имат някакви познания и нещо са направили в специфични области, които са свързани. Ами никой не можа да ми отговори на един въпрос - как да стане промяната. 

Паралелно инициативният комитет ще стартира подписка за референдум за членството на България в ЕС. 

Никой не е питал народа - иска или не иска, иска ли да остане. Като не са го питали дали иска да влезе, сега да го попитаме поне дали иска да остане, след седем години.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44