Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Меркел и Обама са обсъдили допълнителни санкции срещу Русия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Германският канцлер Ангела Меркел разговаря по телефона с американския президент Барак Обама за Украйна рано тази сутрин. Обама е настоял западните партньори да се подготвят за въвеждане на допълнителни санкции срещу Русия, ако тя  не изтегли войската си от границите с Украйна.

Обама и Меркел са говорили главно за тревожната ситуация в източната част на Украйна. Те отново са призовали Москва да изтегли войските си от граничния район. Канцлерът и президентът са подчертали значението на една сериозна финансова подкрепа от страна на международната общност за Украйна.

Разговорът е засегнал в частност и темата за предстоящата среща на министрите на външните работи на САЩ, Русия, Украйна и върховния представител на ЕС. Кризисната среща се очаква да се проведе на 17-и април в Женева. Това ще бъде поредният опит за дипломатическо решение на кризата.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44