Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ и БСП изравняват позициите си в София, според "АССА-М"

ГЕРБ и БСП изравняват позициите си в София, сочи предизборно изследване на Агенцията за социални проучвания и анализи "АССА-М".

Два месеца преди изборите 28 на сто от анкетираните посочват, че биха гласували за ГЕРБ, 26 на сто за БСП, за Реформаторския блок биха гласували 11 процента, пет на сто - за "България без цензура", 4,5 процента - за "Атака", 3,4 - за АБВ, а около 30 на сто са заявили, че изобщо няма да гласуват.

Тук само трябва да се каже, че тенденцията е плюсова за БСП. Тя се движи от своите 19 - нагоре към своите 26 процента, докато ГЕРБ е точно в обратната тенденция. Те се движат от своите максимални 28 процента към своя минимум 20 процента. Реформаторският блок, разбира се, ако оцелеят до изборите, имат шанс и се движат към своя минимум, тоест седем процента, заяви председателят на агенцията професор Михаил Мирчев. Според него интригата на тези избори ще бъде не между големите, а между малките партии.

И то малките дубльори, защото голямата лява партия си има доста агресивен дубльор. Голямата дясна партия, ГЕРБ имам предвид, си има свой дубльор и, всъщност, "Атака" като парламентарно представена партия, която има нелоши резултати в София, си има свой дубльор, който се оказва, че има потенциал и в София, не само в далечния Бургас.
Изследването е представително за трите многомандатни избирателни района в София и е проведено между 27-и март и 2-ри април. В анкетата са участвали близо 1 200 души на възраст между 18 и 70 години. 56 на сто от тях смятат, че изборите ще са честни и демократични, 46 на сто обаче са песимисти и смятат, че ще има злоупотреби.

Репортажът на Добрина Карамболова, излъчен в предаването ни "12+3", можете да чуете в звуковия файл.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44