Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откриха 8 бежанци при проверка на тирове на българо-турската граница

Снимка: БГНЕС

При проверка на тирове на граничните пунктове Капъкуле и Хамзабейли са разкрити осем души бежанци, при опит да бъдат превозени нелегално през турско-българската граница.

Разделени на две групи, четирима от бежанците били укрити в ремаркето на ТИР с  турска регистрация. На контролния уред за проверка на МПС се отчело  наличие на повече товар. Въз основа на това съвместно с екип от Дирекцията за борба срещу нелегалния трафик към Одринската полиция се предприела подробна проверка и бежанците били открити в ремаркето на ТИР-а.

В друг турски ТИР, който пътувал за България през ГКПП Хамзабейли - Лесово също на контролата за МПС се отчело наличие на повече товар. Четирима бежанци били укрити в ремаркето между стоките, с които бил натоварен ТИР-ът.

Заловената група бежанци се състои от 6-ма сирийски граждани и 2-ма афганци. Те са настанени в Центъра за  бежанците в град Одрин, откъдето ще бъдат върнати обратно.

 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44