Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава издирването на семейството, чиято кола беше отнесена от пороя край село Винево

Снимка: Дора Атанасова

Трети ден продължава издирването край хасковското село Винево на тримата изчезнали от семейство Рамадан, чиято кола бе отнесена от пороя. Инцидентът стана в четвъртък вечерта. 

Засега е открит само автомобилът и тялото на 54-годишната Ресмие Рамадан. В неизвестност са нейният съпруг Мюмюн Рамадан, дъщеря им Шерин и 4-годишният й син Мерт
Екипите на пожарна, полиция, гражданска защита и местните хора претърсват района. С около 15 сантиметра е паднало нивото на язовира, но въпреки това работата по издирването е затруднена.Затова се предприема контролирано източване на водата. Следовите кучета на пловдивската спасителна служба също издирват изчезналите. 
Пътят към Винево е затворен заради разрушения мост и се използва обходен маршрут през село Боян Ботево.
Иначе обстановката в страната постепенно се нормализира след проливните дъждове. В района на Кърджали покачването на нивата на реките е спряло, но има опасност от пропадане на  пътя към село Висока поляна. Тежко е положението и в село Люляково, където много къщи бяха наводнени. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44