Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Германия призова всички германски граждани да напуснат спешно Украйна

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Германия призова всички германски граждани да напуснат спешно Украйна, тъй като опасността там е твърде голяма. Според експерти призивът е сигнал, че Берлин не изключва вече разрастването на конфликта в гражданска война.

Кървавите снимки от Одеса ни показаха, че опасността конфликтът да се превърне в гражданска война е твърде голяма. Ние сме на крачка пред военен конфликт в Украйна, заяви германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер в интервю, което днес излиза в дузина европейски вестници. Той продължава да се надява, че международната общност ще намери инструменти, с които да повлияе на ситуацията и да уталожи напрежението. Той посъветва всички германски граждани да напуснат страната, най-вече източната и южната част, където след акциите на правителствените ситуацията е извън контрол.

Външното министерство в Берлин предупреди, че най-голям риск има за представители на медиите.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44