Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Център за анализи и маркетинг: ГЕРБ с 14,8%, а Коалиция за България с 13,3% от гласовете на евровота

Според проучване на Центъра за анализи и маркетинг ГЕРБ би получил 14,8 на сто от гласовете, а Коалиция за България - 13,3% на евроизборите. Прогнозните резултати показват, че пет партии имат шанс да влязат в Европарламента.

ГЕРБ, Коалиция за България, ДПС, Реформаторският блок и "България без цензура" ще имат представители в Европейския парламент, смята Юлий Павлов от Центъра за анализи и маркетинг. Според него, три седмици  преди изборите, най-вероятното разпределение изглежда така.6, 6, 3, 1,1. Разбира се, ако от двете партии, които са малко над бариерата, една вземе, че не влезе, тогава разпределението ще се промени и ГЕРБ има един мандат повече от БСП.

23 на сто смятат, че сегашното правителство се справя по-добре от предишното, а почти 39% от анкетираните заявяват, че разлика няма. Почти по равно са разпределени и обществените нагласи на избирателите затова дали кабинетът трябва да изкара пълния си мандат.

Настоящото правителство да изкара пълния си мандат са 40 процента, а че настоящото правителство е вредно за страната и трябва да се проведат предсрочни избори на тази тема са 41 процента. Това е в рамките на статистическата грешка пълно равенство.

Ако парламентарните избори бяха днес за ГЕРБ биха гласували 19,7 на сто, за Коалиция за България 16%, 8,2% за ДПС, за Реформаторския блок - 4,8%, а за "България без цензура" биха гласували 4,6 на сто от анкетираните.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44