Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Голяма нарколаборатория разбиха в Сливен

Снимка: МВР

Разбита е голяма нарколаборатория  в Сливен, за която полицията има данни, че работи от половин година насам в частна къща. В момент на производство на синтетичния наркотик "Пико" са задържани двама души на 27 и 29 години. 

По-възрастният от двамата задържани е криминално проявен и лежал няколкократно в затвора за производство и разпространение на наркотици.

При полицейската операция са задържани и четирима купувачи на наркотици, които ще бъдат призовани в предстоящия процес в качеството на свидетели.

Иззети са 40 грама метаамфетамин, подвижна лаборатория и химически вещества за производството му. Нарколабораторията е работила за местния пазар. 

В полицията изчисляват стойността на 1 грам метаамфетамин на 25 лева, но на пазара той върви на цена 50-60 лева.

Нарколаборатория от този тип произвежда по 100 грама "Пико" дневно. 

Образувано е досъдебно производство по чл. 354 от Наказателния кодекс. Директорът на Областната дирекция на МВР комисар Чавдар Божурски каза, че миналата година в Сливен са осъществени четири такива операции. За тази година това е втората. 

Предстои единият от задържаните да бъде привлечен като обвиняем и мярката му за неотклонение да бъде променена в задържане под стража, заяви заместник окръжният прокурор Диана Стоева. Вторият заловен производител засега ще бъде само свидетел.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44