Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гърция затяга охраната на пътища и обществени сгради заради местните избори в неделя

От днес влиза в сила отново ограничение на движението на товарни автомобили в Гърция, което важи до понеделник. Засилен е трафикът по цялата пътна мрежа. Извънредни екипи на полицията са разположени по магистралите и второстепенните пътища, защото много гърци пътуват до местата, където в неделя ще упражнят правото си на вот на изборите за кметове и областни управители. Вече се охраняват и избирателните секции.

От полицията съобщиха, че са въведени извънредни мерки по охрана на всички места, които се считатат за евентуална цел за терористичен акт. Силите за борба с организираната престъпност видимо присъстват на местата, където се събират много хора - гари, летища и пристанища.

Днес е последен ден на предизборната кампания и на много места се организират последните предизборни митинги на кандидатите.
Въведена е пълна забрана за паркиране на автомобили в центъра на градовете. Полицията налага глоби и сваля номерата при нарушения.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44