Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Папазов: Няма да има съкращения в БДЖ

Данаил Папазов
Снимка: БГНЕС

Съкращения в БДЖ няма да има, увери транспортният министър Данаил Папазов. По думите му, част от работещите в администрацията ще бъдат пренасочвани към длъжности, свързани с експлоатацията. Министърът категорично отрече да е говорил за освобождаване на служители:

Много точно и ясно сме казали за какво ще правим тази оптимизация. Говорихме с всички синдикати, писмено ще им отговорим. Това според мен го нагнетиха и някои ваши колеги, след като публикуваха за някаква бройка 700 човека, която аз никога и моите колеги никога не сме споменавали.

Със сигурност обаче това са служителите в администрацията, които ще бъдат преквалифицирани:

Ние имаме в момента много длъжности, които липсват в БДЖ, имаме раздута администрация. Хора могат да бъдат пренасочени от една длъжност в друга. Много хора ми казаха, ама не може човек, който е работил цял живот строител, да не може да работи друго. Да, ако искат да работят в БДЖ, ще трябва да започнат да работят друго. Ние ще направим такива програми - да ги пренасочим тези хора, но ако нямат желание, си е техен проблем.

Папазов инспектира ремонта по железопътния участък София - Враца. Времето за пътуване по трасето е съкратено с близо 30 минути.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44