Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българското генерално консулство в Истанбул отбелязва 24 май с прием

Тазгодишният 24 май ще бъде отпразнуван с прием в българското генерално консулство в Истанбул. Във връзка със събитието, генералният консул Ангел Ангелов каза за БНР:

Този най-български празник обединява минало и настояще. Той е специална дата за всеки българин. Където и да се намира по света, той пази спомена за жизнерадостната атмосфера на този ден. И тъй като Истанбул е не само туристически център и град, свързан с българската история и култура, но е и събирателен център, където живеят и работят много български граждани, решихме заедно и както подобава да отбележим този светъл празник. "

Поканени са представители на общността на българите, на дружествата на българските изселници, на обществения и културен елит на Истанбул, както и на дипломатическите представителства в града.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44