Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ново земетресение в Егейско море предизвика паника в Турция

| обновено на 25.05.14 в 18:41

Нов земен трус с магнитуд 5,1 по Рихтер разтърси днес района на Гьокчеада, Чанаккале и Одрин, Западна Турция. Това е районът, където вчера имаше силно земетресение с магнитуд 6,5 по Рихтер, в което бяха наранени около 270 души. Земетресението беше усетено силно и в България.

От обсерваторията Кандилли в Истанбул съобщиха, че епицентърът на днешното земетресение, което стана в около 14.30 часа по обед, е пак в Егейско море, в залива Сорос, на дълбочина около 12 км.

Земетресението е било усетено доста осезаемо в Чанаккале и в Одрин и е предизвикало голяма паника. Голяма част от населението на тези градове е прекарало нощта навън, в парковете, на палатки, опасявайки се от нови трусове. За кратко време е имало прекъсване на мобилните връзки, но телефонните комуникации са били възстановени.

Засега няма данни за пострадали и материални щети. От вчера досега е имало над 70 вторични труса.

Частната турска телевизия Си Ен Ен-Тюрк съобщи за два труса с магнитуд 4,8 и 4,5 в Егейско море. По данни на Управлението за извънредни ситуации на Турция, епицентърът на земетресенията, станали в интервал от 9 минути, се е намирал на 30 км от турското крайбрежие, на дълбочина близо 30 км.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44