Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Гърция фалира Агенцията за разпространение на чуждестранния печат

Снимка: ЕПА/БГНЕС
В началото на туристическия сезон спря разпространението на чуждестранни издания в Гърция. Празните рафтове изненадаха неприятно първите туристи в началото на сезона. Досега в страната се разпространяваха 4 хиляди чуждестранни списания и 20 вестника. Причината е, че агенцията, която ги разпространяваше, фалира.

Остро реагират всички, които работят в туристическия бранш. Депутати, чиито избирателни райони са от островите, дори поискаха незабавно да се обсъди случая в парламента. Депутатът от Крит М. Крицотакис обвини правителството, и конкретно министъра по туризма, за липса на стратегия и то в най-доходния отрасъл на гръцката икономика.

Спирането на чуждестранния печат прекратява дейността и на няколко печатници, където издателите печатаха част от пресата. Намаляват се рязко приходите и на разпространителите, особенно по туристическите райони, където повече се търсят чуждестранните издания.
Работещите в Агенцията по разпространение на чужди вестници и списания не са получавали заплати от месеци, съобщиха от синдикатите.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44